Leony Coppens

Leony Coppens is als zelfstandige aangesloten bij het ConsenseP netwerk. 

 

Over Leony Coppens

Al vroeg in haar carrière viel het Leony Coppens op dat kinderen met complexe problemen veelal een voorgeschiedenis hebben van verwaarlozing, mishandeling en/of seksueel misbruik. In de diagnostiek en de behandeling werd er echter weinig aandacht aan de traumatische ervaringen besteed.

 

Specialisatie 

Leony Coppens specialiseerde zich om die reden in de diagnostiek en behandeling van vroegkinderlijke traumatisering. Meer dan 25 jaar werkte en ontwikkelde zij zich in dit veld, waaronder negen jaar lang als hoofd behandeling van een Top Referent Trauma Centrum voor kinderen en jeugdigen. “Als je echt verschil wilt maken gaat het niet alleen om één-op-één-behandeling van het kind”, realiseerde ze zich, “maar juist om de kracht te benutten van die volwassenen die dagelijks met het kind te maken hebben. Ouders, verzorgers, leerkrachten.

 

Kennis delen

Het was de aanleiding om opleidingen te ontwikkelen en boeken te publiceren. Zo vertaalde en bewerkte Leony Coppens een veelgeprezen Amerikaanse training voor opvoeders, samen met psycholoog en cognitief gedragstherapeut Carina van Kregten. Ze lanceerden en verzorgden vervolgens talloze train-de-trainer-opleidingen in Nederland en België. Twee jaar later volgde een training voor leerkrachten, weer in samenwerking met Carina van Kregten en nu ook met orthopedagoge Marthe Schneijderberg. Met deze trainingen en de handboeken die zij publiceerden, én dankzij de lezingen die Leony Coppens geeft bij (inter)nationale congressen, verspreidt zij haar kennis. In het belang van het kind.

 

Meer informatie?

www.leonycoppens.nl.