Femmie Juffer

 
Functie: Professor/Hoofd Onderzoekscluster Adoptie en Pleegzorg
Locatie: Universiteit Leiden
 
 
Femmie Juffer is als hoogleraar Adoptiestudies verbonden aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Voor haar onderwijs ontving zij de Casimir-onderwijsprijs (beste docent van de faculteit Sociale Wetenschappen Universiteit Leiden). 
 
Bij het Centrum voor Gezinsstudies van de Universiteit Leiden is zij hoofd van het onderzoekscluster Adoptie en Pleegzorg en houdt zij zich bezig met diverse onderzoeken naar adoptie en pleegzorg. Daarnaast is ze met collega’s betrokken bij het onderzoek naar de bewezen effectieve methode Video-feedback Intervention to promote Positive Parenting and Sensitive Discipline (VIPP-SD). 
 
Ze was mede-oprichter van het AdoptieDriehoek OnderzoeksCentrum aan de Universiteit Leiden en verder maakt ze deel uit van de redactie van “Mobiel, tijdschrift voor pleegzorg”. Voor kinderrechters schreef ze 'Beslissingen over kinderen in problematische opvoedingssituaties. Inzichten uit gehechtheidsonderzoek', een boekje dat ook veel gebruikt wordt binnen de jeugdzorg en jeugdbescherming (2010). 
 
Voor haar inspanningen om de wetenschap te vertalen naar de praktijk ontving zij de Piet Vroon Prijs van de Universiteit Leiden en een Koninklijke onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau.
 
 
 
Meer informatie en publicaties: