Elker

Elker helpt kinderen, jongeren en gezinnen in de provincie Groningen. Elker is specialist in jeugd- en opvoedhulp en GGZ-hulp. Met meer dan 450 medewerkers met bezieling maakt Elker dagelijks voor een groot aantal kinderen en gezinnen het verschil.

Kinderen hebben het recht om gezond en veilig op te groeien. Ouders zijn hiervoor verantwoordelijk. Soms gaat opvoeden en veilig opgroeien echter niet vanzelf. Elker biedt dan ondersteuning en hulp, bij voorkeur in de eigen omgeving en in het gezin. Kinderen die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen bieden wij een zo “normaal mogelijke” omgeving met erkenning van de blijvende band met de ouders. Bezieling, vakmanschap en echtheid zijn de kernwaarden van Elker.

 

Elker zorgt er in de provincie Groningen jaarlijks voor dat meer dan 600 kinderen tijdelijk of wat langer bij een pleeggezin kunnen wonen. Een professioneel team van pleegzorgvoorlichters, matchers en pleegzorgbegeleiders draagt zorg voor het werven, matchen en begeleiden van het meest passende pleeggezin.